joi, 27 septembrie 2012

Curs de advocacy pentru filialele ANBPR

 
  În perioada 18-22 septembrie 2012, ANBPR și IREX  au organizat, la Bușteni, cursul cu tema: ,,Advocacy pentru biblioteci puternice și comunități unite”. Cursul are la bază un manual produs în cadrul inițiativei Global Libraries și are scopul de a pregăti viitori specialiști în advocacy la nivelul filialelor județene ale ANBPR.

  


     Se dorește ca în fiecare filială județeană a ANBPR să existe cel puțin o persoană care a urmat cursul de Advocacy și care să poată contribui în mod semnificativ la diverse activități/proiecte/campanii de advocacy la nivel local.
                   

miercuri, 12 septembrie 2012

A XXIII-a CONFERINȚĂ NAȚIONALĂ A ANBPR

       ANBPR  organizează cea de-a XXIII-a Conferinţă Naţională cu tema: ,,Viitorul aparţine bibliotecilor în schimbare", în perioada 18-20 octombrie 2012, la Biblioteca Judeţeană ,,Panait Istrati" Brăila.
         Conferinţa abordează viitorul bibliotecilor în contextul dezvoltării tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.
          Bibliotecile, ca parte importantă a societăţii, trebuie să accepte şi să pregătească schimbarea sub toate aspectele: mentalitate, activităţi specifice, servicii eficiente pentru populaţie, suport pentru cunoaştere etc.
          Cu această ocazie, în data de 19 octombrie va avea loc și  Adunarea Generală pentru alegeri la nivel naţional.

marți, 4 septembrie 2012

Conferinţa PROEDIT

      Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România-ANBPR va participa, în calitate de partener al Uniunii Naţionale a Editorilor-UER, la organizarea Conferinţei PROEDIT cu tema INFORMAŢIA EDITORIALĂ PE CIRCUITUL EDITURI-BIBLIOTECI, care va avea loc la Sinaia, în perioada 29-30 septembrie 2012.
      Acest eveniment se adresează bibliotecarilor şi angajaţilor din mediul editorial şi face parte din Proiectul strategic: ,,PROEDIT: Program de formare şi sprijinire a angajaţilor pentru o practică EDITorială PROfesionistă", cofinanţat din Fondul Social European(FSE).
      Agenda evenimentului cuprinde intervenţii ale unor invitaţi de prestigiu, prezentări ale specialiştilor din domeniul biblioteconomic şi editorial, precum şi o serie de workshop-uri tematice, adresate deopotrivă bibliotecarilor şi angajaţilor din edituri.
      De asemenea, cu prilejul acestei Conferinţe, ANBPR facilitează întâlnirea participanţilor cu cei 15 lideri şi inovatori recrutaţi din bibliotecile publice din România şi 3 lectori şi consultanţi de prestigiu de la Centrul Mortenson pentru Programe Internaţionale de Bibliotecă, din Illinois, SUA, cu care ANBPR a colaborat în implementarea mai multor proiecte. Atelierul dedicat grupului Mortenson şi invitaţilor americani va aborda tema ,,Management de proiect. Erori comune în scrierea şi implementarea proiectului" şi va reflecta experienţa de implementare a proiectelor finanţate de Centrul Mortenson către bibliotecile din România.