joi, 15 martie 2012

(Re)Înființarea Filialei Mehedinți a ANBPR

         Marți 26 iulie 2011, la Sediul Pogany al Bibliotecii Județene ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți, a avut loc, la inițiativa d-nei Director Raluca Graf, o întâlnire a bibliotecarilor din județul nostru cu reprezentanți ai Biroului Executiv al Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România: Dragoș-Adrian Neagu--Prim-Vicepreședinte și Liviu-Iulian Dediu--Vicepreședinte. Aceștia au prezentat activitatea ANBPR și perspectivele acesteia, precum și aspectele legate de Statut și funcționarea Asociației. Pentru noi a fost interesant să aflăm cât mai multe noutăți despre activitatea ANBPR având în vedere faptul că Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” a fost membru fondator al Asociației, fiind reprezentată la întrunirea de constituire din martie 1990 de d-na Daniela Țuțuianu.


    
           În urma prezentării și a discuțiilor avute cu reprezentanții ANBPR, bibliotecarii prezenți au hotărât că vor să facă parte din cea mai mare asociație profesională a bibliotecarilor din bibliotecile publice din România, și deci reînființarea Filialei ANBPR Mehedinți, o asociație profesională în care au hotărât să se reintegreze.


      
             În prezența celor doi invitați din conducerea centrală a ANBPPR au avut loc alegeri, conform Regulamentului de organizare și funcționare al Asociației, în urma cărora a fost ales Președintele și Biroul Executiv al Filialei Mehedinți. Astfel:
                Președinte: Elena-Angela Herghelegiu( Biblioteca Județeană,,I.G.Bibicescu”)
                Vicepreședinte: Sorinela Drăghescu(Biblioteca Județeană,,I.G.Bibicescu”)
                Secretar: Nuța Buzgă (Biblioteca Județeană,,I.G.Bibicescu”)
                Membru: Iulica Drinceanu (Biblioteca Județeană,,I.G.Bibicescu”)
                Membru: Anamaria Mihuțescu(Biblioteca Orășenească Strehaia)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu