duminică, 16 decembrie 2018

Centenarul Marii Uniri.Un secol de carte româneascã

Centenarul Marii Uniri. Un secol de carte românească - Conferință națională pentru bibliotecari
 Asociația Culturală BVM (“Barză, Viezure, Mânz”), în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și cu ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) lansează proiectul Centenarul Marii Uniri. Un secol de carte românească. Conferință națională pentru bibliotecari. Conferința s-a  desfășurat în data de 14 decembrie 2018 la Palatul Culturii din Târgu Mureș si s-a adresat bibliotecilor județene din România și a adus în prim-plan rolul cărții și al bibliotecilor de-a lungul ultimei sute de ani.

Prelegerile au fost susținute de personalități din domeniile culturii scrise, care își propun să aducă în fața comunității profesionale a bibliotecarilor informații interesante și inedite:                                                  Marea Unire în cărțile și documentele vremii - dr. Monica Avram, directoarea Bibliotecii Județene Mureș;                                                                                                                                                           
                       Centenarul Marii Uniri. Bilanțul unui veac de istorie - dr. Cosmin Popa, cercetător științific principal la Institutul de istorie Nicolae Iorga din București;                                                                           
                      Cartea, un instrument al libertății. Povestea literaturii române în 100 de ani -                Ion Bogdan Lefter, poet, eseist, critic și istoric literar.

                  La finalul conferinței, bibliotecarii au facut o vizită la Biblioteca Teleki din Târgu Mureș, prima bibliotecă publică din România, un adevărat simbol al culturii scrise.                                         
          În cadrul proiectului, bibliotecile județene vor primi un fond de carte românească dedicată Centenarului Marii Uniri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu