luni, 9 septembrie 2013

Școala de Vară a Tinerilor Bibliotecari 2013

   În perioada 1-7 septembrie 2013 ANBPR și TIBRO( Grupul Tinerilor Bibliotecari din România), cu sprijinul IREX au organizat, la Predeal, cea de-a IV-a ediție a Școlii de Vară pentru Tinerii Bibliotecari. 
    În urma evaluării aplicațiilor trimise au fost selectați 11 bibliotecari (cu vârsta până în 35 de ani și maxim 10 ani vechime în profesie). Unul dintre participanții selectați a fost Izabela Zamfir bibliotecar Biblioteca Județeană ,,I.G.Bibicescu” Mehedinți.
     Școala de Vară este organizată ca un spațiu informal dedicat învățării aplicate, schimbului de experiențe, idei și informații.
       

 
   Cursurile Școlii de Vară au oferit tinerilor bibliotecari sesiuni de formare și ateliere de lucru interactive pentru: scriere de proiecte, advocacy, comunicare, managementul voluntarilor, lucrul în echipă.
 
                                    



 
 
   Participanții au beneficiat de îndrumarea unor profesioniști cu experiență pentru îmbunătățirea proiectelor/ planurilor de acțiune pe baza cărora au fost selectați.
    Valorificând ceea ce au învățat în timpul Școlii de Vară, folosind resursele existente în biblioteci, tinerii bibliotecari vor contribui la creșterea rolului bibliotecilor publice în propriile comunități, dar și la întărirea rețelei profesionale a bibliotecarilor publici români.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu