marți, 12 noiembrie 2019

Conferința Națională a ANBPR “Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală”



     În perioada 21-22 octombrie 2019, a avut loc la Miercurea-Ciuc, județul Harghita, Conferința Națională a ANBPR, cu tema “Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală”.
           Ediția de toamnă a Conferinței ANBPR, găzduită de această dată la Miercurea-Ciuc, județul Harghita- un eveniment profesional co-organizat de ANBPR și Biblioteca Județeană „Kájoni János” Miercurea-Ciuc, Harghita.
            

Tema actualei ediții a Conferinței s-a circumscris preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta, testa și oferi utilizatorilor servicii care să răspundă diversității așteptărilor acestora. De la biblioteca digitală şi adaptarea catalogului online la cele mai diverse sisteme, formate şi aparate, de la tehnologia RFID la comunicarea de informaţii de bibliotecă pe telefoanele mobile până la realitatea augmentată şi virtuală, la ateliere de robotică şi imprimare 3D şi crearea de maker-space-uri, tehnologiile inovative au găsit în bibliotecile publice parteneri deschişi la aplicarea de idei noi.
























 


















Conferința ANBPR de la Miercurea-Ciuc a găzduit, de asemenea, „Bulevardul Bibliotecilor”, un concept de promovare a proiectelor bibliotecilor din întreaga țară, pe bază de materiale de tip roll-up, precum și organizarea unei serii de ateliere tematice, derulate în paralel, după cum urmează:

1.      Serviciile moderne de bibliotecă și transformarea digitală
2.      Proiectele de bibliotecă și comunitatea - de la nevoie la implementare
3.      Bibliotecile publice - facilitatori de informație în domeniul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă
4.      Bibliotecile și diversitatea culturală

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu