duminică, 3 noiembrie 2013

Future Communities//Open Innovation Fair

 
 
   Între 30 octombrie şi 1 noiembrie s-a  desfăşurat, la Biblioteca Naţională a României, Future Communities//Open Innovation Fair, primul târg de inovaţie prin tehnologie pentru dezvoltarea comunităţilor din România.
 
 
     Deschiderea Future Communities//Open Innovation Fair a fost făcută de către cei doi comisari europeni: Vicepreşedinta Comisiei Europene şi Comisar pentru Agenda Digitală, doamna Neelie Kroes, precum şi Comisarul European pentru Agricultură, domnul Dacian Cioloş împreună cu Ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi Paul-Andre Baran, Campionul Digital al României și directorul Programului Biblionet.
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
   Future Communities//Open Innovation Fair 2013 și-a  propune să prezinte, de asemenea, proiectele pilot care au schimbat deja comunităţile din România şi le-au adus mai aproape de societatea de mâine. Evenimentul a avut și rolul de a genera noi iniţiative şi parteneriate în domeniul inovaţiei între sectoarele public, privat şi civic.
     “Fiecare participant la Future Communities, de la o companie mare la un tânăr inventator sau o primărie, vine cu idei, propuneri și proiecte  despre cum putem folosi tehnologia pentru a îmbunătăți viața comunităților. La Future Communities nu sunt standuri individuale de prezentare, ci idei și soluții care se completează într-un context comun in care cu toții trăim. Start-up-uri, reprezentanți ai societății civile, biblioteci publice din mediul rural sau autorități locale și centrale au ocazia de a-și expune ideile și soluțiile lor in același loc cu mari companii din domeniul IT&C sau telecom, pentru că mizăm pe inovație, tehnologie și parteneriat pentru dezvoltarea comunităților. a declarat Paul Andre Baran, directorul programului Biblionet și Campionul Digital al României.
Despre programul Biblionet în România
  Biblionet este o iniţiativă a Fundaţiei Bill & Melinda Gates în valoare totală de 26,9 milioane de dolari pe o durată de 5 ani şi propune facilitarea accesului la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice. În România sunt 2.876 de biblioteci în cele 41 de judeţe, dintre acestea, 89% sunt instituţii de dimensiuni mici, localizate în mediul rural. Programul Biblionet a dotat deja 2.264 de biblioteci locale cu peste 10.000 de calculatoare şi echipamente aferente pentru a oferi acces gratuit la internet şi a instruit 3.200 de bibliotecari pentru a iniţia şi asista utilizatori în accesarea informaţiei. Astfel, 600.000 de persoane au accesat pentru prima dată Internetul la biblioteca publică.
 
 
Despre Future Communities
    Future Communities// Open Innovation Fair 2013 este iniţiat de programul Biblionet şi Ministerul pentru Societatea Informaţională, sub Înaltul Patronaj al Guvernului României.
   Evenimentul a fost organizat pentru a marca finalul programului Biblionet și s-a desfășurat și cu sprijinul ANBPR care a fost și partener în implementarea acestui program în bibliotecile publice din România.
 
 
 
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu