joi, 24 mai 2018

,,Biblioteca publică- soluţii şi perspective în dezvoltarea comunităţii"


În perioada 16-19 mai 2018, a avut loc, la Bacău, Conferinţa ANBPR organizată de această dată de Biblioteca Judeţeană ,,Costache Sturdza” Bacău în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.
Conferința ANBPR de la Bacău a prilejuit o suită largă de comunicări profesionale, ateliere de lucru, acțiuni culturale, cu participarea a peste 120 de participanţi, specialiști în biblioteconomie, parteneri tradiționali ai ANBPR, reprezentanți ai mediului cultural local, precum și personalități ale vieții artistice românești.


„Cu această ocazie, dorim să sondăm interesul comunității bibliotecare din România pentru dezvoltarea de inițiative cu participarea comunității. Având în vedere rolul crescut al bibliotecii publice în coagularea interesului utilizatorilor pentru servicii și produse culturale moderne – adecvate noilor cerințe de consum în domeniul culturii și al educației culturale – ne propunem să aducem în prim-planul vieții profesionale a bibliotecarilor exemple de bună practică, proiecte și programe în care parteneriatul utilizatori-bibliotecă a adus plus-valoare nivelului de bunăstare și civilizație al comunităților locale”, a declarat Sorina Stanca, Președintele ANBPR.

Conferința ANBPR de la Bacău a devenit, pentru câteva zile, spațiul de întâlnire și interacțiune profesională dintre bibliotecarii membri ANBPR – metodiști, bibliotecari-formatori, directori, șefi de servicii, personal de specialitate și personal administrativ – menit să stimuleze schimbul de informații, împărtășirea de experiențe și bune practici, precum și validarea de soluții și proiecte inovative pentru comunitate, propuse și implementate de biblioteci, la nivel local sau național.













În data de 17 mai 2018, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a ANBPR, au fost desemnaţi reprezentanţii ANBPR în Comisia Naţională a Bibliotecilor, respectiv: Sorina Stanca-Preşedinte ANBPR şi Liviu-Iulian Dediu-Vicepreşedinte ANBPR.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu