joi, 15 martie 2012

Conferința Națională a ANBPR 19-21 Octombrie 2011

  În perioada 20-21 octombrie 2011 a avut loc , la Poiana Brașov, Conferința Națională a Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România-ediția a XXII-a - cu tema  ,,Construim împreună forța Asociației” , eveniment profesional reprezentativ al comunității bibliotecare la care a participat și o delegație a Filialei Mehedinți. Această ediție a Conferinței a marcat trecerea Asociației în etapa de maturitate a construcției sale organizaționale, pe baza eforturilor comune, de până acum, ale membrilor și partenerilor.
       La Poiana Brașov au fost prezenți peste 120 de bibliotecari din toate tipurile de biblioteci, reprezentanți ai partenerilor ANBPR, precum și importante oficialități locale. Cu acest prilej au fost prezentate cele mai importante realizări ale ultimului an, din perspectiva de dezvoltare a Asociației.
                                                                                               
         Lucrările prezentate în cadrul Conferinței au avut următoarele teme:                                                                                   
              -Forța colaborării, parteneriatelor, programelor strategice
              -Forța profesională, evaluarea, tehnologiile avansate
              -Perspective europene, ateliere profesionale
              -Forța filialelor, impactul serviciilor noi, susținerea bibliotecilor







        
        
         
         
           Prin intermediul workshop-urilor din cadrul Conferinței s-a dorit identificarea principalelor direcții profesionale ce vor conduce la dezvoltarea durabilă a Asociației și la stabilirea unor modele de acțiune viabile pentru viitor.
          Editura RAO, partener al Conferinței ANBPR, a  lansat două cărți, în prezența autorilor. Astfel, cu prilejul lansării  volumului ,,Ciobit: Interviuri cu Maia Morgenstern”, actrița a fost prezentă în mijlocul bibliotecarilor. De asemenea, Larry L. Watts a fost prezent la lansarea cărții al cărui autor este ,,Ferește-mă, Doamne, de prieteni”.
          Ultima zi a Conferinței a fost dedicată Adunării Generale a ANBPR în cadrul căreia au fost prezentate: raportul de activitate al ANBPR, rezultatele exercițiului financiar-contabil al ANBPR pe anul bugetar 2010, raportul comisiei de cenzori soldat cu descărcarea de gestiune.
           S-au acordat premii organizatorilor și bibliotecarilor merituoși. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu